Grensoverschrijding: kijken naar de oorzaken

Hoewel de oorlog,  de energieprijs, het gastekort en het CO2 probleem het grensoverschrijding issue van de voorpagina's heeft gehaald, is dit niet van tafel. Het aantal onthullingen loopt meer en meer op: een beerput is open.
In menige directiekamer staat het hoog op de agenda: 'Speelt dit ook binnen ons bedrijf, vereniging, school?' 'Welke (imago) risico's lopen we? Hoe zit het met onze bedrijfsaansprakelijkheid?'

Naast dat we de gevolgen willen beperken en willen oplossen geldt dat als je het probleem werkelijk wilt aanpakken dat je óók naar de oorzaken moet gaan. De bewustwording van de oorzaken van wat er gebeurt tussen mensen biedt mogelijkheden om ze vroegtijdig te herkennen en te stoppen.

Grensoverschrijding is hoe dan ook nooit oké. Een deel van de oplossing zit in het kijken naar de oorzaken zonder ook maar iets te willen bagatelliseren.

>>> We zijn de pré-historie dus nog lang niet ontgroeid <<<

IMG_8933

Inhoud workshop

In deze workshop kijken we naar wat er speelt tussen mensen als het gaat om grenzen en macht. Welke rolpatronen hebben mensen, welke onderliggende overtuigingen zijn er en waar komt dit allemaal vandaan.

Onderwerpen die o.a. aan de orde komen zijn: grenzen, macht, rolpatronen, integriteit, schuld en onschuld, sociale druk, identiteit.

Deze workshop levert op: inzichten over de oorzaken, herkenning, bewustwording en mogelijkheden tot actie.

Overige informatie

Deze interactieve workshop is bedoeld voor: management, docenten, trainers, vertrouwenspersonen, advocaten, accountants, adviseurs, ondernemingsraad enzo...

Workshop geef ik ook in-company.

Locatie:                              Gouda, Het Vijfde Huis
Aantal deelnemers:     maximaal 12
Aanvang:                           9:30 uur tot ca. 17:00 uur (1 dag)
Kosten:                              € 245,- p.p. incl. btw
(incl koffie, thee en lunch)
Data:                               vlg workshop is eind september

 

 

foto Teams