Relatietherapie

Een relatie is prachtig én heerlijk én een uitdaging... In een relatie is er het verlangen om bij elkaar te mogen en te kunnen steunen. Ook heb je bewuste én onbewuste verwachtingen van elkaar. De ander kan of wil niet altijd voldoen aan deze (onuitgesproken) verwachtingen.

In relaties worden onbewust klussen aan de ander uitbesteed terwijl dit nu net jouw ontwikkel klus is, jouw opdracht in het leven. Makkelijker kan ik het niet maken. Het aan de ander uitbesteden van je klussen maakt jullie op een ongezonde manier afhankelijk van elkaar!

'Op een ongezonde manier van elkaar afhankelijk'

Herman Korfage

Relatie is een werkwoord: echt waar

Dus als de stoere prins(-es) op het witte paard en de lieve mooie prins(-es) heibel hebben, elkaar even kwijt zijn, dan is er werk aan de winkel. En dat werk is meestal gauw gevonden.
In een relatie komen elkaars pijnpunten aan het licht: open en bloot. Geen enkele relatie ontkomt hieraan. We werken aan jullie individuele en gezamenlijke thema’s en pijnpunten.

Wat zijn ‘the missing pieces'?
Geen ellenlange therapiesessies, maar vaststellen wat er speelt en aan het werk! En als het echt niet meer gaat dan houdt het op. Niet lijmen om het lijmen. Feitelijk verandert dan de begeleidingsvraag naar hoe jullie goed uit elkaar kunnen gaan. Zorgvuldig en al helemaal als er kinderen zijn.

Interesse?

Neem contact op om samen te kijken wat we kunnen doen aan jullie relatie.